Слідкуйте за нами у Facebook

Фінальна конференція проєкту «Музеї прикордоння - простір для інтеркультурного діалогу»

Ось і настав завершальний етап проєкту «Музеї прикордоння - простір для інтеркультурного діалогу», що упроваджуєтьсяза фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – (Білорусь) – Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Узагальнити результати проєкту та оцінити досягнуті цілі та індикатори, саме таке завдання постало перед учасниками фінальної конференції проєкту.

Захід відбувся у Волинському краєзнавчому музеї спільно з партнерами у форматі відео к,онференції.

Нагадаємо, що проєкт реалізовується Волинською обласною радою у партнерстві з ГО «Центр регіональних ініціатив Волині», Волинським краєзнавчим музеєм та Регіональним музеєм у м. Стальова Воля (Польща).

Реалізація проєкту дала можливість встановити активний міжкультурний діалог та зміцнити туристичний потенціал музеїв України та Польщі, обмінятися досвідом, підвищити інтерес населення до культури та історії регіонів.

Одним з ключових продуктів проєкту стало покращення доступності до музеїв людей з особливими потребами. Окрім цього, в рамках проєкту були проведенні спільні транскордонні виставки, створено веб-сайт Волинського краєзнавчого музею (https://volynmuseum.com/news_events/page:15/), виготовлено промоційні фільми та спільний каталог кращих експонатів музеїв-партнерів.

Для музейних працівників Волині було організовано навчальні поїздки до Польщі для переймання кращих практик і досвіду. Важливим компонентом стали тренінгові заходи для персоналу музеїв, які дозволили підвищити кваліфікацію у роботі з особливими категоріями відвідувачів.

Завдяки плідній та успішній роботі кожного з партнерів, маємо гарно впроваджений проєкт з чудовим результатом!