Слідкуйте за нами у Facebook

З 1 листопада 2021 року стартував проєкт «ОПАЛИН: малі містечка - велика історія» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

Громадська організація «Центр регіональних ініціатив Волині» у партнерстві з Рівненською сільською радою та гміною Руда-Гута (Республіка Польща) розпочали реалізацію проєкту «ОПАЛИН: МАЛІ ПОСЕЛЕННЯ – ВЕЛИКА ІСТОРІЯ», який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Проєкт ставить за мету сприяти збільшенню туристичної привабливості сільських громад українсько-польського прикордоння шляхом кращого використання спільної історичної спадщини.

Реалізація даного проєкту дасть можливість реанімувати Опалин (нині село Вишнівка, Рівненська ТГ) як об’єкт спільної історичної та культурної спадщини в межах польсько-українського прикордоння та популяризувати його з туристичною метою.

Основними продуктами проєкту стануть спільний мистецько-краєзнавчий фестиваль під назвою «Від давнини до сьогодення», майстер-класи для школярів, транскордонний велопробіг, виставка «Українсько-польське пограниччя. Опалин – памятаємо та пишаємося історичною спадщиною», підготовка публікації «Історія одного містечка. Опалин» та практичний семінар «Кращі практики створення туристичного продукту в сільських громадах України та Польщі».

Реалізація заходів проєкту стане суттєвим внеском у збереження спільної історичної спадщини сусідських народів, відродження народних ремесл транскордонного регіону, збагачення та урізноманітнення культурного життя, краще використання потенціалу сільських територій у туристичних цілях.

Тож, приєднуйтеся до сторінки проєкту і слідкуйте за його реалізацією! ЛАСКАВО ПРОСИМО!!